MakeUp Forever 

MakeUp Forever 

H makeup artist Thea Chrys μάς μαθαίνει πως το μακιγιάζ είναι πολύ περισσότερα από χρώματα και σχήματα 

thea chrys
Με τη Thea γνωριζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Ένας ιδιαίτερα θετικός άνθρωπος που σε κάνει αβίαστα να την εμπιστευτείς και να αφεθείς στα έμπειρα χέρια του. Ως συνεργάτης, από την άλλη, ξέρεις πως θα σε βγάλει ασπρόσωπη κυρίως χάρη στην προσωπικότητά της, αφού διαθέτει τεράστια αποθέματα υπομονής και ευγένειας, ενώ η τελειομανία της αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα. 

Να σε πάρω χρόνια πίσω όταν αποφάσισες να γίνεις επαγγελματίας makeup artist. Τι σε έκανε να πάρεις τη συγκεκριμένη απόφαση;
Είχα πάντοτε δύο μεγάλες αγάπες: το μακιγιάζ και την ιστορία/αρχαιολογία. Τελειώνοντας το σχολείο ακολούθησα 
σπουδές στο δεύτερο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκειά τους, ορισμένες συγκυρίες με οδήγησαν στο να ακολουθήσω εξ ολοκλήρου τον δρόμο του μακιγιάζ, που πλέον για μένα ήταν μονόδρομος! Από μικρή, άλλωστε, με εξίταρε ο κόσμος της ομορφιάς. Καθώς μεγάλωνα μπόρεσα να αντιληφθώ και την ψυχολογική επίδραση που έχει το μακιγιάζ πάνω σε μια γυναίκα. Εννοείται πως κλασικά πειραματιζόμουν με τα καλλυντικά της μητέρας μου και παρατηρούσα ότι άλλαζε αμέσως θετικά η διάθεσή μου βάζοντας απλώς ένα κραγιόν ή μια μάσκαρα. Αυτή η ευφορία που ένιωθα, με έκανε να αντιληφθώ ότι το μακιγιάζ είναι κάτι πέραν των χρωμάτων και των σχημάτων της εξωτερικής ομορφιάς και εμφάνισης. Είναι αυτό που μπορεί να προβάλει και να επηρεάσει το μέσα μας. 

Όλα αυτά λοιπόν που σε έκαναν να το αγαπήσεις τότε, εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα; 
Απόλυτα! Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα project ή ένα μακιγιάζ, αγαπώ ακόμη περισσότερο αυτό που κάνω. Ζω για τη στιγμή που βλέπει ο άλλος τον εαυτό του στον καθρέφτη και αλλάζει όλη του η ψυχολογία. Χαμογελά, έστω και αν είχε μια άσχημη μέρα ή εάν μετά τον περιμένει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που οι δυσκολίες της δουλειάς, όπως το μη σταθερό ωράριο και εισόδημα, σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου;
Ποτέ! Σίγουρα, πολλές φορές αυτά μπορεί να σε επηρεάσουν, αλλά όταν διακατέχεσαι από πάθος και αγάπη γι΄αυτό που κάνεις, τότε δεν το μετανιώνεις. 

Δουλεύεις για λογαριασμό γνωστών τηλεοπτικών σειρών-ταινιών, συνεργάζεσαι με περιοδικά, επιμελείσαι το μακιγιάζ μοντέλων για fashion shows, καθώς επίσης και εκατοντάδων γυναικών σε διάφορα καταστήματα ομορφιάς, ενώ ασχολείσαι και με τη διδασκαλία. Τι απ’ όλα αυτά είναι το πιο συναρπαστικό για σένα; 
Μου βάζεις δύσκολα… Ό,τι περιλαμβάνει το μακιγιάζ είναι συναρπαστικό. Το καθένα απ’ αυτά έχει τη δική του χάρη και απαιτεί διαφορετική διαχείριση εκ μέρους μου. Οι απαιτήσεις που έχουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα είναι διαφορετικές απ’ αυτές των περιοδικών και των fashion shows. Παράλληλα, άλλο τόσο διαφορετική είναι η διδασκαλία, καθώς και η συναναστροφή με τις κατά καιρούς πελάτισσες. 

thea chrys

 

Ποιές είναι αυτές οι διαφορές δηλαδή; 
Το μακιγιάζ στο τηλεοπτικό γύρισμα (σειρές, ταινίες, διαφημίσεις) αποτελεί απλώς μέρος της εικόνας που βλέπουμε, είτε πρόκειται για ειδικά εφέ (τραυματισμοί, μώλωπες), είτε για ένα απλό μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα δημιουργείται μέσα από το σενάριο και τη σκηνοθετική ματιά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη φωτογραφία (φωτισμό) και το στυλιστικό κομμάτι. Επομένως, πρόκειται για μια συλλογική δουλειά, με αρκετούς συνεργάτες. Η διδασκαλία και η συναναστροφή με τις διάφορες πελάτες έχουν ως κοινό σκοπό να τονίσουν την ομορφιά και την καλαισθησία κάθε γυναίκας. Στη διδασκαλία μεταδίδεις τις βασικές τεχνικές. Στη συναναστροφή με τις πελάτισσες εφαρμόζεις αυτές τις τεχνικές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου, ανάλογα και με τις διαφορετικές ανάγκες κάθε φορά, είτε πρόκειται για την επιμέλεια ενός βραδινού look, είτε για την αγορά ενός προϊόντος. 

Θεωρείς πως το επάγγελμα του makeup artist είναι παρεξηγημένο στην Κύπρο; Σου έχουν τύχει γυναίκες που είχαν έντονη άποψη για το μακιγιάζ τους, το οποίο κάποιες φορές δεν τις κολάκευε κιόλας; 
Μου έχουν τύχει, αλλά πάντοτε κάθε περίπτωση και κάθε άνθρωπος χρήζουν διαφορετικής μεταχείρισης. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της επικοινωνίας. Οπότε, το συζητώ μαζί τους, το αναλύουμε και καταλήγουμε σ΄ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας και κυρίως τις κάνει να αισθάνονται άνετα. 

Ποια «χαρίσματα» θεωρείς ότι πρέπει να διαθέτεις ένας makeup artist; Να υποθέσω ότι η υπομονή είναι ένα από αυτά; 
Σίγουρα. Το ίδιο και η επικοινωνία, καθώς και η επιμονή. Επίσης, χρειάζεται να μαθαίνει και να ενημερώνεται διαρκώς. 

Θεωρείς ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι πάντοτε βαμμένες ή προτιμάς όταν κυκλοφορούν εντελώς φυσικές και άβαφες;
Δεν υπάρχουν πρέπει. Η καθεμία από εμάς οφείλει να νιώθει άνετα με τον εαυτό της, το δέρμα της, το πρόσωπό της και το σώμα της. Σίγουρα, όμως, προτιμώ όταν μια γυναίκα είναι περιποιημένη, είτε είναι βαμμένη, είτε εντελώς άβαφη. 

thea chrys

Τι ισχύει στη δική σου περίπτωση; Ή εκ των πραγμάτων είσαι αναγκασμένη να είσαι πάντοτε βαμμένη; 
Είμαι πολύ ελεύθερη σε ό,τι αφορά το δικό μου μακιγιάζ. Μπορείς να με χαρακτηρίσεις και χαμαιλέων. Το πρωί, για παράδειγμα, που τρέχω να πάρω τα παιδιά στο σχολείο, είμαι άβαφη. Αλλά, μέχρι το μεσημέρι μπορείς να με δεις μέχρι και με μαύρο κραγιόν. 

Τι προτάσσουν τα φετινά trends σε σχέση με το μακιγιάζ; 
Υπάρχουν διάφορες τάσεις αυτόν τον χειμώνα! Τα κλασικά που αγαπάμε όλες οι γυναίκες είναι το eyeliner, το βαθύ κόκκινο κραγιόν και τα έντονα smokey eyes. Επίσης, κυριαρχούν τα glitters, οι μεταλιζέ σκιές, τα χρώματα και το μισοτελειωμένο eyeliner. Τα έντονα χρώματα τα βλέπουμε σε μάτια, μάγουλα και χείλη.  Τα χείλη είναι γεμάτα και ζουμερά, με τη βοήθεια ενός διάφανου lip gloss ή ενός με απαλό χρώμα. Αυτή τη σεζόν αποχωριζόμαστε τις έντονες φωτοσκιάσεις(contouring) και προσθέτουμε χρώματα υγείας στα μάγουλα, χρησιμοποιώντας αποχρώσεις του ροζ και του ροδακινί. Προσωπικά, η αγαπημένη μου τάση είναι το no make up make up. H επιδερμίδα  λάμπει, είναι ενυδατωμένη κι έχει μια  ελαφριά κάλυψη. Φεύγουμε δηλαδή από την αψεγάδιαστη βάση. 

Πιστεύεις ότι μια γυναίκα είναι καλό να ακολουθεί τα κατά καιρούς trends ή είναι προτιμότερο να βάφεται σύμφωνα με το τι της ταιριάζει;
Ένας συνδυασμός των δύο. Κάθε γυναίκα πρέπει να βάφεται ανάλογα με το τι της ταιριάζει, αντλώντας παράλληλα πηγή έμπνευσης από τα διάφορα trends! 

Η Thea Chrys μέσα από τα κατά καιρούς άρθρα και τα βίντεο ομορφιάς που θα ετοιμάζει για λογαριασμό του Mylife, θα μας μυεί στον συναρπαστικό κόσμο της, ενώ θα μας αποκαλύπτει μικρά μυστικά που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. 

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης 

Διάβασε επίσης 

Bikini fitness: Η Άντρη Κουλουμπρή μάς μυεί σ΄έναν συναρπαστικό κόσμο  

Ο «Μικρός πρίγκιπας» αλά κυπριακά

Ας μιλήσουμε για πλαστική χειρουργική: Η Αθηνά Ζένιου άφησε την άρτια οργανωμένη Γερμανία, για να ανοίξει το δικό της ιατρείο στην πατρίδα της 

 

 

 


 

Μακιγιαζ

COMPETITIONS