Όλα όσα θες να ξέρεις για το botox

Όλα όσα θες να ξέρεις για το botox

Θα λύσεις όλες σου τις απορίες

botoxwoman
To όνομά του καταρχάς προέρχεται από το botulinum toxin, την ουσία που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ουσιαστικά, είναι μια μορφή περιποίηση της εξωτερικής εμφάνισης μιας γυναίκας και όχι αλλαγή της.

Να ξεκαθαρίσουμε πως κανείς δεν χρειάζεται να κάνει botox, ενώ οι απόψεις διίστανται σχετικά με το πότε μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη επέμβαση. Αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα και την ηλικία που έχεις, και είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση. 

Πονάει ελάχιστα, αφού όπως και να το κάνεις, πρόκειται για μικρές ενέσεις στο μέτωπό σου και σε άλλα σημεία του προσώπου σου. Ουσιαστικά, θα αισθανθείς ένα μικρό, έντονο τσίμπημα, που διαρκεί στιγμιαία και πρέπει να σταματήσει να σε πονάει μετά την αισθητική επέμβαση. 

Το πότε ακριβώς θα είναι αισθητό το αποτέλεσμα, πάλι εξαρτάται. Ίσως χρειαστούν δέκα μέρες για να φανεί η δράση του, η οποία διαρεκί από 2-4 μήνες. Και αυτό εξαρτάται από το πόσο χρόνο χρειάζονται οι μύες ενός προσώπου να δημιουργήσουν καινούργια κύτταρα στο σημείο που έχει εισέλθει το botox.

Διάβασε εδώ: Το αναπάντεχο όφελος του botox στο λιπαρό δέρμα

Παρενέργειες συνήθως δεν υπάρχουν, φτάνει να εμπιστευτείς έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό και φυσικά να τον ενημερώσεις για οποιαδήποτε αλλεργία ενδεχομένως έχεις. 

Αμέσως μετά την αισθητική επέμβαση, θα πρέπει να αποφύγεις την πρώτη ώρα κάθε μορφή έντονης άσκησης ή να καθίσεις σ΄ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον. Εάν είναι καλοκαίρι, απέφυγε οπωσδήποτε την έκθεση στον ήλιο. Να θυμάσαι πως είναι αρκετά σύνηθες να υπάρχουν μερικοί μώλωπες τις πρώτες μέρες, καθώς η ουσία απορροφάται. Αυτό συνήθως εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητο δέρμα έχεις. 

Διάβασε ακόμη: Τι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ 

Πηγή 

 

 

 
SkinCare

COMPETITIONS