Τι πρέπει να ξέρεις αν κυοφορείς δίδυμα

Τι πρέπει να ξέρεις αν κυοφορείς δίδυμα

Μια εγκυμοσύνη που χρειάζεσαι υψηλότερο επίπεδο φροντίδας

pregnancy
Διπλή χαρά, διπλή ευθύνη, αλλά και διπλή φροντίδα για σένα που τα κυοφορείς. Μια έγκυος χρειάζεται να προσέχει τον εαυτό της, πόσω μάλλον εσύ, που περιμένεις δίδυμα.

Αν έχεις συμπτώματα από πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, όπως η ναυτία και οι εμετοί, ίσως να περιμένεις δίδυμα. Αν έχεις κάνει θεραπεία γονιμότητας, οι πιθανότητες αυξάνονται. Ο μόνος τρόπος για να το επιβεβαιώσεις είναι το υπερηχογράφημα στις 10-12 εβδομάδες. Αν όντως περιμένεις δίδυμα, θα χρειαστείς υψηλότερο επίπεδο φροντίδας, που μεταφράζεται σε περισσότερα ραντεβού και εξετάσεις στον γυναικολόγο. Αν τα δίδυμα είναι σε ξεχωριστό σάκο, μπορείς να κάνεις υπέρηχο στις 12 εβδομάδες, στις 20 και μετά κάθε 4. Ο κοινός σάκος κάνει την εγκυμοσύνη λίγο πιο πολύπλοκη και θέλει πιο συχνή παρακολούθηση.

Αυτό συμβαίνει γιατί η παροχή αίματος μοιράζεται άνισα, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πιθανότητα προβλημάτων σε ένα από τα δύο μωρά. Θα πρέπει όμως να ζητήσεις και ψυχολογική βοήθεια αν βιώνεις έντονες συναισθηματικές αλλαγές που διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θεωρείται πιο απαραίτητη από ποτέ. Πρέπει να καταναλώνεις πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σίδηρο, θρεπτικά στοιχεία, λίπη και ασβέστιο. Αν περιμένεις δίδυμα, θα πάρεις γύρω στα 16 με 20 κιλά, ενώ οι ραγάδες, οι αιμορροΐδες και το φούσκωμα είναι πιο συνηθισμένα από τη μονή εγκυμοσύνη.

Προετοιμάσου κατάλληλα για αυτήν την περίοδο της ζωής σου συζητώντας με τον σύντροφό σου για αυτά που σε απασχολούν, για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξετε και ποιος θα σας βοηθήσει όταν γεννηθούν τα μωρά. Διάβασε ό,τι χρειάζεται για τον θηλασμό διδύμων και πώς λειτουργεί το κομμάτι του ύπνου. 

Διάβασε επίσης 

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημόσιος θηλασμός: Tips για να θηλάζεις το παιδί σου με άνεση

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την πρόκληση τοκετού

 

 

 

Πηγή 

Εγκυμοσυνη

COMPETITIONS