Πώς θα επανέλθει η σεξουαλική σου επιθυμία μετά τη γέννα

Πώς θα επανέλθει η σεξουαλική σου επιθυμία μετά τη γέννα

Δεν είναι κάτι που πρέπει να επιβάλλεις τον εαυτό σου, αλλά ούτε και να το αμελήσεις

COUPLE
Είναι λογικό μια γυναίκα μετά από μια γέννα, να χάνει για ένα διάστημα τις ισορροπίες της. Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις σε συνδυασμό με τις ορμόνες, ο νέος της ρόλος ως μαμά, ένα βρέφος που θέλει τη συνεχή φροντίδα της μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έχει να φροντίσει, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι το σεξ. Το θέμα είναι να μην αφεθείς και να θυμηθείς ότι είσαι γυναίκα, με σεξουαλικές ανάγκες.

Μέσα σε όλα που έχει να αντιμετωπίσει μια νέα μαμά, είναι και η εικόνα που έχει για το σώμα της μετά τη γέννα. Δεν νιώθει καθόλου sexy, άσχετα αν είναι εξίσου ποθητή στον σύντροφό της. Γι΄αυτό, εκείνος και η συμπεριφορά του διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Πρέπει να την τονώνει την ψυχολογικά με κάθε ευκαιρία, να την αποφορτώνει λίγο από τις υποχρεώσεις για να μπορέσει να φροντίσει λίγο τον εαυτό της, να κάνει έστω μια βόλτα που θα τη χαλαρώσει. 

Είναι σημαντικό να έχεις τη βοήθεια του συντρόφου σου, γιατί αν περνάνε όλα από το χέρι σου, οι δουλειές του σπιτιού, το μαγείρεμα, η φροντίδα του βρέφους, είναι φυσικό να αισθάνεσαι κουρέλι και το σεξ στο τέλος να σου φαντάζει σαν αγγαρεία. Δεν πρέπει όμως να τα αφήνεις όλα στον σύντροφό σου. Πρέπει κι εσύ με τη σειρά σου να του δίνεις σημασία. Και αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως σεξ. Μπορείτε να χαλαρώσετε μαζί αγκαλιά. Όλα τα άλλα, θα έρθουν από μόνα τους. 

Διάβασε επίσης 

Τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτουν σε κίνδυνο το μωρό;

Πώς να κοιμάσαι καλύτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης

 

 

Εγκυμοσυνη

COMPETITIONS