Ο πρωταθλητής σκακιού της Νέας Υόρκης είναι 8 χρονών και άστεγος

Ο πρωταθλητής σκακιού της Νέας Υόρκης είναι 8 χρονών και άστεγος

Τον λένε Tanitoluwa Adewumi και κατάγεται από τη Νιγηρία

prwtathlitis
O Tanitoluwa Adewumi είναι η απόδειξη πως δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα, για να διαπρέψεις σε κάτι που αγαπάς. Ειδικά, εκείνος, δεν έχει ούτε τα βασικά.

Ο οκτάχρονος πρόσφυγας από την Νιγηρία κέρδισε την τρίτη θέση στο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού της Νέας Υόρκης και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής κόσμου στο σκάκι. Μαζί με τη νίκη του κατάφερε να χαρίσει στην οικογένειά του μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Ο Tani, όπως τον αποκαλούν οι δικοί του, έμαθε σκάκι μόλις μέσα σε έναν χρόνο. Η σκακιστική λέσχη στην οποία είναι μέλος, αναγνώρισε το ταλέντο του και αψήφισε το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα για τα δίδακτρά του. 

Και οι επιδόσεις του, τη δικαίωσαν, καθώς κατάφερε να νικήσει 73 παιδιά, πολλά από τα οποία ασχολούνται εντατικά με το σκάκι, παρακολουθώντας μέχρι και ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα, είναι ο πρώτος διαγωνιζόμενος που κέρδισε κρατικό πρωτάθλημα με την πρώτη προσπάθεια.

Διάβασε ακόμη: 

Ποιες ενδείξεις φανερώνουν ότι το παιδί σου χρειάζεται γυαλιά

Η παιδική υστερία έχει και τα θετικά της

Η βαθμολογία του ήταν 1.587, δηλαδή περίπου το μισό από αυτήν που έχει καταφέρει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ο Tani αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του για την  Αμερική πριν μερικά χρόνια. Πριν τη νίκη του, διέμεναν οικογενειακώς σε ένα κέντρο αστέγων στη Νέα Υόρκη. Μόλις όμως έγινε γνωστή η ιστορία του, πολλοί Αμερικανοί, συγκινημένοι, έκαναν δωρεά προκειμένου να μπορέσει με την οικογένειά του να μετακομίσουν στο δικό τους σπίτι. Η ακρόαση παραμονής τους στη χώρα θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο και ελπιστούν να μη χρειαστεί να μετακομίσουν ξανά. Προς το παρόν, προηγείται ο διαγωνισμός τον Μαϊο, στον οποίο ο Tani θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή των ΗΠΑ. 

 Πηγή 
 

Παιδι

COMPETITIONS