Πώς θα ταξιδεύσεις χωρίς να εκτοξεύσεις το budget σου

Πώς θα ταξιδεύσεις χωρίς να εκτοξεύσεις το budget σου

Για να μην σου μείνουν χρεωμένες πιστωτικές μαζί με τις αναμνήσεις

travel
Πλέον, δεν χρειάζεσαι μια περιουσία για να πας ένα ταξίδι. Για να μη βγεις όμως εκτός προϋπολογισμού όταν φτάσεις στη χώρα προορισμού σου, δες πιο κάτω, τι πρέπει να έχεις υπόψη.

Κλείνοντας την πτήση
Η καλύτερη περίοδος να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια είναι κάπου ανάμεσα στον Απρίλιο και τα μέσα του Ιουνίου ή τον Σεπτέμβρη μέχρι και τα μέσα Νοέμβρη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα αεροπορικά, τα καταλύματα και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που θέλεις να κλείσεις, είναι φθηνότερες.

Τα καταλύματα
Πλέον μπορείς παντού στον κόσμο να βρεις καταλύματα μέσω του Airbnb και αυτή είναι πάντα και η φθηνότερη λύση. Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι ωραία, αλλά πάντα καταλήγεις να πληρώνεις περισσότερα. Αν πάλι θέλεις να μείνεις σε ξενοδοχείο μπορείς να βρεις κάποιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Είναι πάντα φθηνότερα και συνήθως έχουν και πρωινό.

Τα μεταφορικά
Σίγουρα η μετακίνηση μόλις φτάσεις στον προορισμό σου είναι δύσκολη, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις κάποιο Uber, Mytaxi ή και Lyft, που είναι αρκετά δημοφιλή στο εξωτερικό. Είναι σίγουρα φθηνότερο από ένα ταξί. Αν πάλι θέλεις να περιηγηθείς στην πόλη με τα πόδια, το Google Maps σου παρέχει πληροφορίες όπως στάσεις μετρό και λεωφορείων.

travel

Οι δραστηριότητες
Το καλύτερο σημείο του ταξιδιού είναι το να ανακαλύπτεις καινούργια αξιοθέατα και να ζεις μικρές περιπέτειες. Έτσι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις τα εισιτήρια για αξιοθέατα και δραστηριότητες αρκετό καιρό πριν, γιατί και χρόνο θα σου εξοικονομήσει και χρήματα.

Έρευνα

Τα tour είναι συνήθως ακριβά και δεν σε αφήνουν να ανακαλύψεις πράγματα μόνη σου. Ψάξε τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής online και κατέκτησε τον κόσμο! Πολλά μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο ή μειωμένο εισιτήριο την πρώτη Παρασκευή ή Τετάρτη του μήνα.

Εκπτώσεις

Σίγουρα εξοικονομείς χρήματα όταν επωφελείσαι τις φοιτητικές εκτυπώσεις ή τις εκπτώσεις που γίνονται σε group.

Ψάξε online

Μπορείς να ψάξεις online για ειδικές προσφορές σε φαγητό, δραστηριότητες και καταλύματα. Το Groupon είναι μια από τις σελίδες που θα σου λύσουν τα χέρια.

Το φαγητό
Νηστικό αρκούδι δεν… ταξιδεύει. Έτσι αν μένεις σε ξενοδοχείο, φρόντισε να έχει πρωινό. Αν πάλι επέλεξες κάποιον άλλον τρόπο εστίασης, μπορείς να κάνεις μια στάση στο κοντινότερο super market και να προμηθευτείς μερικά πράγματα.

Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Όλο και κάπου θα βρεις να το γεμίσεις και όσο θα σώζεις τον πλανήτη από άλλο ένα πλαστικό μπουκάλι, θα εξοικονομείς και χρήματα.

Διάβασε επίσης 

Πού να μείνεις στη Λισαβόνα

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019;

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια για το 2019;

 Πηγή 

 
 

Ταξιδι

COMPETITIONS