Η Αννίτα Σαντοριναίου ερμηνεύει Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου 

Η Αννίτα Σαντοριναίου ερμηνεύει Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου 

Τελευταία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 

σαντοριναίου
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, είναι ίσως η σημαντικότερη γυναίκα στιχουργός του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, με αναρίθμητους στίχους και πολυτάραχη ζωή, αφού έζησε το ξεριζωμό της Μικράς Ασίας, την προσφυγιά, την προσωπική ανασυγκρότηση σε μια Ελλάδα που μετρούσε πληγές. 

Για την θεατρική μεταφορά της, η Αννίτα Σαντοριναίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα από τους πιο σπουδαίους ρόλους της καριέρα της.


Σκοπός της παραγωγής είναι να αναδείξει τη ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά και να προβληματίσει το κοινό στο γεγονός ότι δεινές υπήρξαν πάντοτε οι εποχές με μεγάλες ανατροπές και συμπληγάδες, αφού η ίδια η ζωή έχει την ιδιότητα να βρίσκεται σε διαρκή και αδιάκοπη κίνηση και μετατροπία. Εντούτοις οι άνθρωποι έβρισκαν δρόμους υπέρβασης, ακόμα και όταν οι δυσκολίες έμοιαζαν να τους καταβάλλουν.

Η παράσταση επενδύει θεματολογικά στις πέτρινες δεκαετίες, το ξεριζωμό, τη ξενιτιά, την αδικία, τον πόλεμο, τη φτώχεια αλλά και το δυναμισμό, το φως, την ελπίδα, τον έρωτα και τη δημιουργία. Η παραγωγή αυτή αποτελεί μια καταγεγραμμένη μνήμη από δυνατές θύμισες, φορτισμένες στιγμές, αλλά και ξεχασμένες εικόνες ζωντάνιας και ανεμελιάς. Σε μια εποχή που η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι πιο σύγχρονη από ποτέ, λόγω της πολυκύμαντης ζωής της και της ανατρεπτικής της προσωπικότητας.


Η παράσταση με οδηγό τη βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αποτελεί ένα δυναμικό, θεατρικό, μουσικό και χορευτικό δρώμενο το οποίο στοχεύει στην αποτύπωση, την ερμηνεία και τη συνθετική παρουσίαση του χθες μέσω της κίνησης, της μεταβολής, του ήχου, του στίχου και της μουσικής. Αρχέγονη εκδοχή μιας ανέκφραστης λησμονιάς, πρωτόγνωρης καλαισθησίας και εύθραυστης ομορφιάς από την Ελλάδα που εμπνέει.

Κείμενο: Χριστιάνα Αρτεμίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης
Ερμηνεία: Αννίτα Σαντοριναίου
Ερμηνεία: Χριστιάνα Λάρκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης
Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Μουσική επιμέλεια: Σάββας Χρυσάνθου
Τραγούδι: Φίλιππος  Κτενάς
Χορευτική διδασκαλία – Χορογραφίες: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα
Συμμετέχει πενταμελής ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Σάββα Χρυσάνθου


Τελευταία παράσταση την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 20:30  στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. 

Πληροφορίες & Εισιτήρια

ευτυχία
 

COMPETITIONS