Πώς θα μετατρέψεις έναν τοίχο του σπιτιού σου σε μαυροπίνακα

Πώς θα μετατρέψεις έναν τοίχο του σπιτιού σου σε μαυροπίνακα

Είναι πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζεις

Πώς θα μετατρέψεις έναν τοίχο του σπιτιού σου σε μαυροπίνακα
Ο μαυροπίνακας αποτελεί μια αγαπημένη διακοσμητική τάση εδώ και χρόνια. Εκτός όμως από την ομορφιά που προσφέρει σε έναν χώρο, αποτελεί και μια πρακτική λύση, καθώς μπορείς εσύ και τα παιδιά σου να γράφετε διάφορα μηνύματα επάνω. Δες πιο κάτω, λοιπόν, πώς θα τον αποκτήσεις.

Έλεγξε την υφή του τοίχου
Αν η υφή του τοίχου είναι λίγο πιο τραχιά, τότε θα σου είναι λίγο πιο δύσκολο το βάψιμο με την ειδική μπογιά (ίσως και αμφίβολο το αποτέλεσμα). Καλό θα είναι η επιφάνεια του τοίχου να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται. Αν δεν είναι, θα μπορούσες να  χρησιμοποιήσεις ένα γυαλόχαρτο προκειμένου να λειάνεις τα προβληματικά σημεία.

Θα χρειαστεί «δυο χέρια» για καλό αποτέλεσμα
Όσο περισσότερες στρώσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα και πιο ομαλή η επιφάνεια του τοίχου. Η ανάγκη σε περάσματα εξαρτάται από το προηγούμενο χρώμα του τοίχου, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τοίχος, αλλά και την ποιότητα της μπογιάς.

μαυροπίνακας

Θα χρειαστεί 3 μέρες για να στεγνώσει
3 ημέρες είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να μείνει η μπογιά στον τοίχο πριν χρησιμοποιηθεί. Αφού στεγνώσει, γράψε με κιμωλία σε όλη την βαμμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σβήσε με μια υγρή πετσέτα. Ο πίνακάς σου είναι έτοιμος.

Η μπογιά μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα
Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται  ο πίνακάς σου να είναι υποχρεωτικά μαυροπίνακας. Ειδικά αν πρόκειται για ένα δωμάτιο του σπιτιού που μπορεί να το υποστηρίξει, όπως η κουζίνα ή ένα παιδικό δωμάτιο.

μαυροπίνακας

Μπορείς να μετατρέψεις τον τοίχο σου σε μαγνητικό πίνακα
Οι μπογιές τύπου magnetic primer είναι “μαγικές”, αφού μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε μαγνητική. Οπότε, αν προσθέσεις μια τέτοια στη μπογιά του πίνακα θα μπορείς στο μέλλον να κρεμάσεις φωτογραφίες, μαγνητάκια ή ό,τι άλλο θες. Αλλά πρόσεξε: Και εδώ χρειάζονται τουλάχιστον τρία χέρια προκειμένου να έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 Πηγή 
  

Διακοσμηση

COMPETITIONS