Αγαπημένη ζεστή σοκολάτα

Αγαπημένη ζεστή σοκολάτα

Τέσσερις τρόποι για να γίνει ακόμη πιο απολαυστική

hot chocolate
Μια εναλλακτική για όσους δεν πίνουν καφέ ή για όσους έχουν πιεί αρκετούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η ζεστή σοκολάτα. Ένα αγαπημένο ρόφημα, που είναι επίσης συνυφασμένο με την εορταστική περίοδο που διανύουμε. Δες πιο κάτω, πώς θα την απολαύσεις ακόμη περισσότερο και εγγυημένα, δε θα τη βαρεθείς ποτέ!

Vegan ζεστή σοκολάτα των 5 λεπτών
1 κούπα γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά σκόνη κακάο, 1 1/2 κουταλιά σοκολάτα - ελεύθερη λακτόζης αν θες κάποιο γλυκαντικ- 1/8 εκχύλισμα μέντας vegan κρέμα καρύδας

Βάλε το γάλα αμυγδάλου σε μια κούπα και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά, ζέστανε το σε ένα μπρίκι. Όσο το γάλα είναι ζεστό, πρόσθεσε το κακάο, τη σοκολάτα, το γλυκαντικό και ανακάτεψε. Βάλτο πάλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγο ώστε να ζεσταθούν και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Δοκίμασε και πρόσθεσε το εκχύλισμα με το άρωμα μέντας. Ανακάτεψε και βάλε την κρέμα καρύδας.

Ζεστή, αρωματική σοκολάτα με κάρδαμο

2 κουταλιές σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι βούτυρο, 1 κούπα γάλα, 3 θρυμματισμένους λοβούς κάρδαμο, 1/2 κουταλάκι βανίλια

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα με το κάρδαμο μέχρι να βράσει και να αρωματιστεί το γάλα, περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μια μεγάλη κούπα και βάλτη για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια πρόσθεσε αργά το ζεστό γάλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτευε συνεχώς.

hot chocolate

Ζεστή σοκολάτα με φυστικούτυρο

1 κούπα γάλα, 1 φυστικοβούτυρο, 1 κουταλιά κακάο, 1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ανακάτεψε μαζί γάλα, κακάο, βανίλια και ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία. Στα 10 λεπτά πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά. Διακόσμησε αν θες με marshmallows, κομματάκια σοκολάτας και μια κουταλιά φυστικοβούτυρο.

Ζεστή σοκολάτα με λεβάντα

3 κούπες γάλα, 1 κούπα κρέμα, 2 κουτάλια αποξηραμένη λεβάντα, 200 γρ σοκολάτα γάλακτος θρυμματισμένη, 50 γρ σκούρα σοκολάτας θρυμματισμένη, 1/8 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη λεβάντα και βράσε για πέντε λεπτά. Αφαίρεσε τη λεβάντα (σούρωσε ιδανικά το γάλα) και πρόσθεσε στην κατσαρόλα τις σοκολάτες και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. Στο τέλος πρόσθεσε και τη βανίλια. Σέρβιρε με την κρέμα κι αν θες πασπάλισε δύο τρεις ανθάκια λεβάντας.
 
 Πηγή 
 

Cooking

COMPETITIONS