6 συμβουλές για να απογειώσεις την καριέρα σου

6 συμβουλές για να απογειώσεις την καριέρα σου

Από τη γυναίκα που απέρριψε δυο φορές συνεργασία με τον Steve Jobs

WOMAN
Η Beth Comstock μέσα από το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο "Imagine It Forward: Courage, Creativity, and the Power of Change", σε κάνει να την εμπιστευτείς για έναν και μόνο λόγο. Γιατί έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της.

Φιλοδοξία
«Καλό είναι να είσαι φιλόδοξη, αλλά ακόμα και αν δεν είσαι (επειδή η φιλοδοξία κάποιες φορές κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άβολα) και πάλι είναι ΟΚ». Αλλά συμβουλή της είναι τουλάχιστον να μην αμελείς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τους στόχους, τις ικανότητες και τα ταλέντα σου. «Ακόμη και αν χάσεις τη φιλοδοξία σου στην πορεία, μη σταματήσεις ποτέ να ψάχνεις τι είναι αυτό που σε πηγαίνει μπροστά. Προσπάθησε να το ακολουθήσεις».

Εξωστρέφεια και εσωστρέφεια
«Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι αυτοί που κρατούν τον εαυτό τους πίσω και δε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών των προϊσταμένων τους. Ταυτόχρονα είναι εκείνοι που ακούνε, που παρατηρούν και που δίνουν πολλές φορές λύση εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Αντίθετα, οι εξωστρεφείς δεν σταματούν να ψάχνονται, να ρωτούν αλλά και να προτείνουν ιδέες». Σύμφωνα με την Comstock, αν είσαι λίγο και από τα κάνεις καλό σε εσένα, αλλά και στην εταιρία. Άνθρωποι με κριτική σκέψη, αλλά ταυτόχρονα dreamers και αισιόδοξοι, είναι απαραίτητοι σε μια εταιρία.

WOMAN

Διαπραγμάτευση για αύξηση
«Η πορεία σου είναι η δύναμή σου. Και καλό θα είναι να τη γνωρίζεις και να μπορείς να την δείξεις και στους άλλους. Ο εργοδότης σου πρέπει να σε ξέρει για τα καλά και τα κακά σου και όχι μόνο για το ότι θέλεις αύξηση». Επιπλέον, θα πρέπει το καλό το δικό σου να συνάδει με το καλό της εταιρίας.

Κίνητρο
«Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα πράγματα και γενικά είμαι περίεργη. Αυτό που με κάνει να έχω ενδιαφέρον για τη δουλειά και τη ζωή μου είναι ακριβώς η δυνατότητα να βγω έξω και να ανακαλύψω νέα πράγματα», λέει η Comstock.

Ρίσκα
Η Comstock είναι αυτή που απέρριψε δύο φορές τη συνεργασία με τον Steve Jobs. Οπότε ξέρει από πρώτο χέρι τις σκέψεις και την ανασφάλεια που μπορούν να δημιουργηθούν πίσω από μια τέτοια απόφαση. «Ήταν μια αλλαγή και τη φοβόμουν. Επανερχόμουν πολλές φορές στο site της εταιρίας προκειμένου να δω την εξέλιξή της. Και ενώ σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είμαι μέλος της πετυχημένης αυτής ομάδας, μέσα μου ήξερα ότι δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι». Έτσι η ίδια συμβουλεύει να επιλέξεις το δικό σου μονοπάτι και να ξέρεις το λόγο για αυτή σου την επιλογή. Δεν είναι κακό να αμφιβάλλεις κάποιες στιγμές, αλλά μην απογοητευτείς. Βάλε τα δυνατά σου και κάνε πραγματικότητα ότι έχεις σκεφτεί.

Αλλαγή και δημιουργικότητα
«Είναι ενάντια στη φύση μας, να αποδεχόμαστε τις αλλαγές». Αλλά σαν υπάλληλοι πρέπει να μάθουμε να τις υιοθετούμε και να τις βλέπουμε ως ευκαιρία να κάνουμε βήματα μπροστά. Το μυστικό είμαι οι μικρές καθημερινές αλλαγές. «Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνεις βήματα, να πάρεις ρίσκα, να μάθεις καινούργια πράγματα, να προσαρμοστείς σε νέες καταστάσεις». Ακόμη και η διαφορετική πορεία από και προς τη δουλειά θα σου διαφοροποιήσει έστω και λίγο την καθημερινότητα.

Πηγή 

 
 

Trends

COMPETITIONS