Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο chic

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο chic

Τα DO και τα DON'TS

chic
Κάποιοι άνθρωποι διακρίνονται από μια έμφυτη καλαισθησία, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αποκτήσεις με τη σειρά σου ένα γουστόζικο σπίτι. Φτάνει να ακολουθήσεις τα πιο κάτω βήματα.

Τα φυτά αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή, καθώς κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ζωντανός,  «μαλακώνουν» τις σκληρές γωνίες και προσθέτουν χρώμα. Απόφυγε, όμως, να συνδυάζεις πολλά έντονα χρώματα στα λουλούδια. Αντ' αυτού, προτίμησε τις ορτανσίες ή την ορχιδέα. 

Πρέπει να παίζεις με τις διαφορετικές υφές, έτσι ώστε να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει πιο οικείος. Μην το παρακάνεις όμως. Βρες 3-4 υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους και πάντρεψε τα. 

DECO

Το έχουμε ξαναπεί. Το σπίτι σου δεν πρέπει να μοιάζει με το showroom του καταστήματος απ 'οπου αγόρασες τα έπιπλα σου. Αντιθέτως, πρέπει να έχει τη δική σου σφραγίδα και αυτό θα το καταφέρεις προσθέτοντας κάποια προσωπικά σου αντικείμενα. Και εδώ, όμως, χρειάζεται προσοχή για να μην το παρακάνεις. Κράτησε τα περισσότερα στα ντουλάπια και βγάλε έξω όσα πραγματικά θα κάνουν τον χώρο σου να ξεχωρίζει.Για παράδειγμα, είσαι λάτρης της φωτογραφίας και διαθέτεις μια παλιά και δυσεύρετη φωτογραφική μηχανή; Αν ναι, τοποθέτησε την μ΄έναν έξυπνο τρόπο στο καθιστικό σου. 

Μην παρασύρεσαι από τις πρόσκαιρες τάσεις της μόδας. Αγόρασε έπιπλα καλής ποιότητας που ξέρεις ότι δεν θα τα βαρεθείς και θα αντέξουν εις βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, μια ξύλινη τραπεζαρία είναι πιο διαχρονική από μια γυάλινη, που ενδεχομένως να σε κουράσει μετά από κάποια χρόνια. 

DECO

Επίσης, να θυμάσαι να μην αφήνεις κενούς χώρους. Μην παραφορτώσεις το σπίτι σου βέβαια, αλλά ούτε και το αντίθετο. Δημιούργησε όμορφες, ζεστές γωνίες. 

Διάβασε επίσης 

Πώς να υιοθετήσεις το σκαδιναβικό στιλ στο σπίτι σου

Ποιές είναι οι τάσεις στη διακόσμηση το 2019

 

 

 

Πηγή  
 

Διακοσμηση

COMPETITIONS