Πώς θα μειώσεις το υπερβολικό άγχος

Πώς θα μειώσεις το υπερβολικό άγχος

Τα τρικς που θα σε βοηθήσουν

stress
Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που το άγχος είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι συνήθως. Εκείνες τις μέρες, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα πιο κάτω τρικς για να ηρεμήσεις.

Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου 

Όταν το άγχος πλησιάζει, η καρδιά σου χτυπά πιο γρήγορα. Ο καλύτερος άμεσος τρόπος διαχείρισης είναι να επιβραδύνεις την αναπνοή σου. Η αναπνοή μέσα από την κοιλιά ενεργοποιεί το πνευμονογαστρικό νεύρο που ξεκινά από τον εγκέφαλο και καταλήγει στο έντερο παίζοντας χαλαρωτικό ρόλο στο νευρικό σύστημα. Ανάπνεε αργά και βαθιά για λίγα λεπτά.

"Σπάσε τις μεγάλες ευθύνες σε μικρότερες

Αντί να βουτήξεις κατευθείαν στα βαθιά και σε πράγματα που σου προκαλούν μεγάλο άγχος, "σπάσε" τα σε διάρκεια και μέγεθος, κάνοντας κάθε φορά αυτό που μπορείς, ακόμα και αν σου φαίνεται λίγο. 

Άφησε τον απογευματινό καφέ 

Ο πρωινός καφές μπορεί να είναι απαραίτητος για τους περισσότερους από εμά,  αλλά μην ξεχνάς ότι η καφεΐνη δεν ωφελεί όσους νιώθουν έντονο άγχος. Περιορίστου στον έναν ή δυο καφέδες την καφέδες την ημέρα και παρατήρησε εάν υπάρχει αλλαγή στο πώς νιώθεις. 

Γραψε αυτά που νιώθεις

 Μπορείς να μεταφέρεις στο χαρτί αυτά που νιώθεις. Έτσι, θα κατανοήσεις καλύτερα τα συναισθήματά σου και θα τα επεξεργαστείς. 

Απόμακρύνσου από ένα αγχωτικό περιβάλλον 

Αντί να επιτρέψεις στην κατάσταση να σου προκαλέσει τεράστιο άγχος, απομακρύνσοιυ για λίγα λεπτά ώστε να αποσυμπιστείς. 

Διάβασε επίσης 

Τροφές που μειώνουν το άγχος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το άγχος

Το άγχος σου κάνει κακό

 

 

 

 

Πηγή 

Tips

COMPETITIONS