Πώς θα διαλέξεις τον σωστό ψυχολόγο

Πώς θα διαλέξεις τον σωστό ψυχολόγο

Μια απόφαση που δεν μπορείς να πάρεις έτσι αψήφιστα

Psychology
Την απόφαση να ακολουθήσεις ψυχοθεραπεία την έχεις πάρει. Έχεις βρεις όμως τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μοιραστείς τα εσώψυχά σου και θα σε βοηθήσει ουσιαστικά; Και πώς θα ξέρεις στην τελική πως αυτός είναι ο σωστός ψυχολόγος για σένα;

Η διαδικασία του να βρει κανείς τον σωστό ειδικό υγείας και κάποιον που να σου ταιριάζει δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά με τον ψυχίατρο, ο οποίος είναι γιατρός που κάνει διάγνωση για τυχόν διαταραχή και χορηγεί φάρμακα.  Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, οι ψυχίατροι έχουνε και ειδικότητα θεραπευτή. Σε αυτήν την περίπτωση ο ψυχίατρος χορηγεί τα φάρμακα και αναλαμβάνει και την ψυχοθεραπεία του ασθενούς. Σε άλλες περιπτώσεις που ο ψυχίατρος δεν έχει τέτοια ειδικότητα, συνεργάζεται με τον ψυχολόγο, ο οποίος και αναλαμβάνει τη θεραπεία του ασθενούς. 

Επίσης, προτού καταλήξεις σε ποιον ψυχολόγο θα πας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποιο είδος θεραπείας σου ταιριάζει, π.χ. η ψυχαναλυτική θεραπεία, η ψυχοδυναμική, η γνωσιάκη, η συστημική, η ομαδική κ.ο.κ. Αυτά μπορείς να τα βρεις και να μάθεις τις διαφορές στο διαδίκτυο, ή να ρωτήσεις και τον ψυχολόγο που θα εμπιστευτείς. 

Είναι χρήσιμο να κάνεις μια έρευνα πρώτα και να μην φοβηθείς να ρωτήσεις τι προσόντα έχει και συγκεκριμένα αν έχει δίπλωμα ειδικότητας. Αν δεν σου ταιριάζει για οποιονδήποτε δικό λόγο, μη διστάσεις να βρεις κάποιον άλλον. Διότι πάνω απο όλα η θεραπεία είναι μία υπόθεση πολύ προσωπική.

Διάβασε επίσης 

Ποιοι είναι δίπλα σου στα δύσκολα; Και όμως, καμιά φορά, η στήριξη έρχεται από άτομα που δεν περίμενες με τίποτα

Mήπως κρατάς τους άλλους σε απόσταση; 

 

 

Πηγή 

 

Ψυχολογια

COMPETITIONS