Ποιά άτομα κάνουν κακό στην καθημερινότητά μας;

Ποιά άτομα κάνουν κακό στην καθημερινότητά μας;

Αν υπάρχουν δίπλα σου, καλά θα κάνεις να τα ξεφορτωθείς διακριτικά

friends
Κάποια άτομα μάς επηρεάζουν αρνητικά, χωρίς να μπορούμε να το αντιληφθούμε ή ακόμη και αν το συνειδητοποιούμε δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Δεν είναι λίγες οι φορές, δε, που σαμποτάρουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Στη δική σου περίπτωση, τι ισχύει;

Η κολλητή

Όλοι έχουμε ή είχαμε μία φίλη που ένιωθε ηθική της υποχρέωση να μας καθοδηγήσει, να μας συμβουλεύσει, να μας επιτρέψει, αλλά και να μας απαγορεύσει. Δεν χρειάζεται όμως να είναι παρεμβατική για να μας επηρεάσει αρνητικά και να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα με μια επιλογή μας. Η σχέση με την κολλητή σου μπορεί να μην έχει τα απαραίτητα όρια και αυτό να επιτρέπει την ανάμειξη της στη ζωή σου, κάτι που μπορεί να κάνεις κι εσύ σε εκείνη αντίστοιχα. Υπάρχουν φορές που επιλέγει να μην σου λέει κάτι ξεκάθαρα, αλλά με τον τρόπο της, να σε κάνει να αισθάνεσαι ενοχικά. Οπότε, μια είναι η λύση: Μιλάς μαζί της και θέτεις τα όριά σου. Αν πάλι δεν τα σέβεται, όσο και αν σε πληγώνει, θα πρέπει να επανεξετάσεις κατά πόσο έχει θέση στη ζωή σου. 

Η μάνα του

Αν είσαι παντρεμένη ή σε μια σχέση που μετρά χρόνια, ξέρεις πολύ καλά πως η κακιά πεθερά δεν είναι καθόλου αστικός μύθος. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιο σκούρα τα πράγματα, γιατί δεν τίθεται θέμα να τη ξεφορτωθείς, καθώς πρόκειται για τη γυναίκα που γέννησε τον άντρα που αγαπάς, κι εκείνος τη λατρεύει. Η ισορροπία εδώ είναι εύθραστη. Καταρχάς, θα πρέπει να κάνεις μια όμορφη κουβέντα με τον συντροφό σου, χωρίς καυγάδες και εντάσεις. Σίγουρα, ούτε αυτός, ούτε εσύ, μπορείτε να την αλλάξετε ή να την κάνετε με το ζόρι να σε συμπαθήσει, απλώς στην προκειμένη επιλέγεις τις "μάχες" που θα δίνεις μαζί της. Μην υποχωρείς διαρκώς, αλλά πρέπει κι εσύ να αντιληφθείς ότι είναι μάταιο να απαντάς σε κάθε επίκριση ή κακία της. Θέσε με τρόπο τα όριά σου, ειδικά σε ό,τι να κάνει με το σπίτι και τα παιδιά σου, αλλά χώνεψε πως θα την έχεις μόνιμα στη ζωή σου. Οπότε, μην χαλιέσαι και μην της κάνεις τη χάρη να τσακώνεσαι μαζί της με την πρώτη ευκαιρία. Δείξε της με τον τρόπο σου ότι δεν είσαι τόσο "εύκολη" αντίπαλος και ότι εσύ σέβεσαι το γεγονός ότι είναι μητέρα του συντρόφου σου. 

Διάβασε ακόμη: 

Μήπως ο πρώην σου σε θέλει πίσω;

Μήπως αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνεις στις σχέσεις σου;

 

Ο εαυτός σου

Καμιά φορά, εμείς οι ίδιοι κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Το να συμπεριφέρεσαι όπως θες να σου συμπεριφέρονται, είναι πολύ σοφό. Εφάρμοσε το στην πράξη και θέσε τα όριά σου σε κάθε σου σχέση, είτε ερωτική, είτε φιλική, είτε επαγγελματική. Μην αφήνεις κανένα να σε εκμεταλλεύεται. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου, γιατί όταν κάνεις εσύ, γιατί να μην το κάνουν και οι άλλοι; 

Το αφεντικό σου

Είναι αλήθεια πως διανούμε δύσκολες εργασιακές εποχές, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Μην αφήσεις όμως να σε καταβάλλει η γνωστή καραμέλα :"Να λες κι ευχαριστώ που έχεις δουλειά". Σίγουρα, δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είσαι στη διάθεσή του αφεντικού σου 24 ώρες το 24ώρο. Γιατί καλώς ή κακώς, η δουλειά σου επηρεάζει και τις προσωπικές σου σχέσεις, τόσο με τον σύντροφό σου, όσο και με τους φίλους σου. Προσπάθησε, όσο μπορείς, να κρατήσεις μια ισορροπία και μην ξεχνάς πως σε περίπτωση που έχεις παιδιά, κάποιες στιγμές δεν ξαναγυρνάνε. Φρόντισε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή των παιδιών σου και μη βάζεις τη δουλειά σου πάνω από αυτά, όση ανάγκη κι αν την έχεις. 

Ο σύντροφός σου

Είναι σημαντικό να είσαι σε μια σχέση που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και πως προχωράς μαζί με τον σύντροφό σου κι εκείνος δεν σε κρατά πίσω με κάνεναν τρόπο, είτε αυτό αφορά τις φιλικές, είτε τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Αν είσαι σε μια σχέση που σε πνίγει, σε καταπιέζει και σε κάνει να αισθάνεσαι πως δεν είσαι ο εαυτός σου, θέσε ένα τέλος, πριν να είναι αργά για σένα. Καλύτερα να είσαι μόνη, παρά με έναν σύντροφο που δεν σε σέβεται, δεν σε κατανοεί και δεν σε φροντίζει. 

 

 

 


 
 

Σχεσεις/Sex

COMPETITIONS