Να γιατί πρέπει να κάνεις μερικά unfollow

Να γιατί πρέπει να κάνεις μερικά unfollow

Ώρα να «καθαρίσεις» τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σου

Να γιατί πρέπει να κάνεις μερικά unfollow
Σήμερα θα κάνουμε τη ζωή σου αρκετά πιο απλή. Έχεις νιώσει ποτέ πως ενώ κάνεις scroll down στο αγαπημένο σου Instagram, πιάνεις τον εαυτό σου να νευριάζει ή ακόμη και να θυμώνει με τις φωτογραφίες κάποιου ατόμου; Εάν η απάντηση είναι καταφατική, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για μερικές διαγραφές.

Παρότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι η τέλεια ευκαιρία για να κρατήσεις επαφή με φίλους και οικογένεια, πολλές φορές μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινότητά σου περισσότερο από όσο πιστεύεις. Οι γνωστές σου εφαρμογές μπορεί να γίνουν πολλές φορές τοξικές, χωρίς καν να το καταλάβεις. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ένα είδος αυτοσεβασμού είναι να επιλέγεις προσεκτικά τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Στις μέρες μας, όπου τα social media είναι παντού, αυτό επεκτείνεται ακόμη παραπέρα. Χωρίς να το καταλάβουμε, οι άνθρωποι που επιλέγουμε να “ακολουθήσουμε” γίνονται οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε αρκετές από τις ώρες της ημέρας μας.

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα καλό ξεκαθάρισμα στους ανθρώπους;
Σε περίπτωση που πρόλαβες να σκεφτείς ότι αυτό είναι κάπως υπερβολικό, θα σου πω πως οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου ακόμη και στο ελάχιστο, είναι προτιμότερο να το αποφεύγεις. Πολλές φορές τείνουμε να υποτιμούμε τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων και την επίδραση που αυτά μπορεί να έχουν στην καθημερινότητά μας. Γιατί να αφήνεις τα post ενώς συγκεκριμένου ανθρώπου να σε εκνευρίζουν ή γιατί να πιάνεις τον εαυτό σου να “ζηλεύει” την εξεζητημένη ζωή μιας κοπέλας που ούτε καν γνωρίζεις;

κινητό

Φυσικά σε όλο αυτό υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Γέμισε το feed σου με άτομα τα οποία μπορούν να σε εμπνεύσουν να γίνεσαι κάθε μέρα ο καλύτερος εαυτός σου. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκπληκτικά. Η θετική ενέργεια που θα παίρνεις κάθε φορά που θα κάνεις scroll down σίγουρα θα σου αλλάζει τη διάθεση. Δεν ξέρω αν η μέρα σου μπορεί να φτιάξει με αστεία memes ή με συμβουλές γυμναστικής και διατροφής, αλλά φρόντισε να επενδύσεις σε όλα αυτά που σε κάνουν χαρούμενη. Μην ξεχνάς ότι στις μέρες μας η οθόνη του κινητού μας είναι πολλές φορές το πρώτο πράγμα που βλέπουμε κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε και το τελευταίο πράγμα πριν κοιμηθούμε.

Πηγή: Savoirville.gr