Thumbnail

Χριστιάνα Κωνσταντίνου: Πώς από το μηδέν δημιούργησε το δικό της brand μαγιό Χριστιάνα Κωνσταντίνου: Πώς από το μηδέν δημιούργησε το δικό της brand μαγιό

Εξηγεί πώς από μια ιδέα γεννήθηκε το “Geometry and Chroma”
Από τότε που θυμάμαι τη Χριστιάνα -την οποία γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια - αγαπούσε πάντα τη μόδα. Ήξερα ότι ήταν μια κοπέλα εργατική κι επίμονη και πως αν έβαζε κάτι στο μυαλό της σίγουρα θα το πετύχαινε. Αν και η ίδια δεν είχε καμία σχέση ή προηγούμενη εμπειρία με τον χώρο των επιχειρήσεων, πήρε την απόφαση να ανοίξει τη δική της boutique με ρούχα και κοσμήματα κι έχει δημιουργήσει το δικό της brand μαγιό.

Χωρίς καμία εμπειρία στον χώρο, άνοιξες τη δική σου boutique. Προέκυψε τυχαία ή ήταν κάτι που είχες χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού σου; 

Το δεύτερο. Μου άρεσε από τότε που θυμάμαι η συγκεκριμένη ιδέα και θεωρούσα πως μπορούσα να τα καταφέρω. Ωστόσο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έκανα στην πραγματικότητα. Ακόμη και την τελευταία στιγμή που έψαχνα χώρο για να νοικιάσω, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε.

Ποιον συμβουλεύτηκες για να πάρεις αυτή την απόφαση; Yπήρξαν αντιδράσεις από κοντινά σου πρόσωπα γι΄αυτό το ριψοκίνδυνο -ομολογουμένως- βήμα; 

Δε συμβουλεύτηκα κανέναν, ο οποίος ήταν γνώστης του συγκεκριμένου χώρου. Χειρίστηκα αποκλειστικά μόνη μου την απόφασή μου, μετά από ενδελεχή έρευνα, κυρίως διαδικτυακή. Τα διαδικαστικά πέρασαν μέσα από τα χέρια μου προκειμένου να υλοποιηθεί η αρχική σκέψη.Σαφώς, η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν πολύ. Παρόλο που οι γονείς μου είχαν τις επιφυλάξεις τους κατά πόσο θα ήταν κερδοφόρο το εγχείρημά μου, με στήριξαν και με στηρίζουν αφάνταστα. Καθημερινά, η μητέρα μου διαχειρίζεται το κατάστημα, ενώ ο πατέρας μου ως λογιστής κρατά τα λογιστικά βιβλία. Χωρίς αυτούς, δε θα είχα καταφέρει τίποτα! 

Από πέρσι κυκλοφορείς το δικό σου brand μαγιό. Σε φόβισε αυτή η κίνηση, καθώς δεν είσαι σχεδιάστρια; 

Φυσικά. Όχι γιατί δεν πίστευα στον εαυτό μου, αλλά γιατί ήταν μία πολύ μεγάλη επένδυση και κατ’ επέκταση ένα ρίσκο. Το project των μαγιό είναι το πιο μεγάλο κομμάτι του καταστήματος, καθώς είναι αυτό που καθιστά το brand μας μοναδικό. Πρόκειται για δικά μου σχέδια, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην αγορά. Αφιερώνω πολλούς μήνες κάθε χρόνο μέχρι να καταφέρω να παρουσιάσω μία συλλογή και ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαι σχεδιάστρια. Είμαι ένας άνθρωπος που απλώς προσπαθεί να υλοποιήσει τις ιδέες του, χωρίς απαραίτητα να μπορούν όλες να γίνουν πραγματικότητα. Πίσω από το τελικό αποτέλεσμα, κρύβονται πολλές διορθώσεις και πολλές αλλαγές σε διάφορους τομείς, όπως το σχέδιο, το ύφασμα και τις διαστάσεις.

 

christianaconstantinou

 

Διάβασε ακόμη: Ελένα Τσιγαρίδου: “Είναι σημαντικό για τους μεγάλους να γίνονται παιδιά”

Γιατί προτίμησες να καταπιαστείς με το μαγιό και όχι με κάτι άλλο; 

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Ήταν μια ιδέα που μου άρεσε, την έψαξα και τελικά την υλοποίησα.

Πώς ένιωσες όταν έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου μια δημιουργία σου; Ήταν όπως τη φανταζόσουν; 

Πέρασα μεγάλη αγωνία μέχρι να φτάσει το πρώτο προϊόν στα χέρια μου. Οπότε, αντιλαμβάνεσαι ότι η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Ή πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και ήμουν τρομερά ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Θυμάμαι είχα γεμίσει το σαλόνι του σπιτιού με μαγιό και τα έβλεπα ξανά και ξανά όλο το βράδυ. Έκατσα μέσα σε μία κούτα με μαγιό και απλά χαμογελούσα.

Υποθέτω για να προχωρήσεις φέτος σε καινούργια συλλογή, το feedback που εισέπραξες σε δικαίωσε για την τολμηρότητά σου; 

Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Αυτό φάνηκε και από τις πωλήσεις. Βέβαια, για μένα η μεγαλύτερη ικανοποιήση είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου όταν μπαίνει στο κατάστημα, καθώς και τα σχόλια που λαμβάνουμε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Πέρα απ' τα μαγιό, ποια άλλα προϊόντα σχεδιάζονται ή κατασκευάζονται αποκλειστικά για το κατάστημα; 

Ξεκινήσαμε έχοντας ως βάση τα κοσμήματα, εξ ου και πολλές γυναίκες μας έχουν ταυτίσει μαζί τους. Πρόκειται για ένα εξίσου επιτυχημένο κομμάτι που αγαπώ πολύ. Στο κατάστημα μπορείς να βρεις χειροποίητα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή μου, καθώς κι έτοιμα εισαγόμενα που υπάρχουν στην αγορά. Επίσης, φιλοξενούμε χειροποίητα κομμάτια άλλων δημιουργών και εισαγόμενα είδη γυναικείας ένδυσης. 

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που είδες κάποια να φορά μια δημιουργία σου; 

Είχα συναντήσει τυχαία μια κοπέλα στον δρόμο να φοράει ένα κόσμημά μου και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Δεν περίμενα ότι θα ένιωθα ακόμη μεγαλύτερη χαρά όταν είδα σε μια παραλία μια άλλη κοπέλα να φοράει ένα από τα μαγιό μου. Ήθελα να πάω να της μιλήσω και να της πω ευχαριστώ! Εκείνη τη στιγμή και γενικά κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, λέω στον εαυτό μου ότι άξιζε όλη η κούραση και το άγχος που πέρασα για να τα δημιουργήσω. 

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να αποφασίσεις το επόμενό σου βήμα; 

Αυτό που κάνω, είναι να ενημερώνομαι και όταν δω κάτι στο οποίο πιστεύω, προχωρώ. Γενικά για ό,τι αποφασίσω στη ζωή μου εμπιστεύομαι το ένστικτό μου.

 

christina

 

Διάβασε επίσης: Δέσποινα Σωτηρίου: Μια δημιουργός που πρέπει να γνωρίσεις

Πώς επιδρά σε σένα ο ανταγωνισμός; Σε επηρέαζει στον τρόπο που λειτουργείς; 

Δε βασίζω ποτέ τις αποφάσεις μου στον ανταγωνισμό. Πραγματικά, δε με απασχολεί. Θεωρώ ότι το κάθε κατάστημα έχει τον δικό του "χαρακτήρα" και απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Είναι θετικό να υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά. Επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλό και κακό προϊόν. Ο τρόπος όμως που κάποιος προωθεί ένα προϊόν, το καθιστά μοναδικό κι αυτό είναι κάτι που ανταγωνισμός δεν μπορεί να σου κλέψει ή δεν μπορείς εσύ να αντιγράψεις. Άλλωστε, κανένας δεν μπορεί να γίνει εσύ κι αυτό είναι το πιο δυνατό σου "όπλο".

Ποιά σχέση έχεις με τις πελάτισσες σου; Το ότι διαχειρίζεσαι αποκλειστικά εσύ τα social media του καταστήματος, καθιστά τη σχέση σας πιο προσωπική;
 
Τα social media είναι ένα τεράστιο κομμάτι της δουλειάς. Όντως, εγώ απαντώ κυρίως στα μηνύματα και χειρίζομαι τους λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram.Είχα τη χαρά μέσα από ‘κει να γνωρίσω πολλές υπέροχες κοπέλες. Και χαίρομαι ακόμη πιο πολύ όταν τις συναντώ και από κοντά. Έτυχε πολλές φορές να μου μιλήσουν στην τράπεζα, τον δρόμο, την παραλία και να με ρωτήσουν εάν είμαι η Χριστιάνα. Αυτό είναι κάτι που με συγκινεί γιατί είμαι πολύ κοινωνικός χαρακτήρας. 

Πόση ώρα περίπου από την καθημερινότητά σου αφιερώνεις για το κατάστημα; Είναι κάτι που έχει ωράριο και πρόγραμμα;

Δεν είναι κάτι που έχει ωράριο. Κάποιες μέρες απαιτούν περισσότερη αφοσίωση από κάποιες άλλες. Τα Σάββατα είναι η μέρα που θα με βρεις απόλυτα αφοσιωμένη στο κατάστημα, αφού είναι και η μοναδική μέρα που βρίσκομαι εκεί. Τις υπόλοιπες, όπως προανέφερα, είναι η μητέρα μου. Και αυτό γιατί εγώ εργάζομαι στον φαρμακευτικό τομέα,  που επίσης αγαπώ πολύ και δε θα ήθελα να αφήσω. Έτσι, προσπαθώ να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου όσο πιο σωστά γίνεται.

Μπαίνοντας στον επιχειρηματικό κόσμο, τι είναι αυτό που θεωρείς πως παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για την επιτυχία;

Δε μου αρέσει να δηλώνω επιτυχημένη. Αυτό άλλωστε δε θα το κρίνω εγώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να μπορέσει κάτι να δουλέψει, χρειάζεται κόπος, χρόνος και υπομονή. Είναι πολλές οι φορές που δοκιμάζονται οι αντοχές μας σε όποια δουλειά κι αν αφοσιωθούμε, αλλά πιστεύω ότι εάν είσαι εργατικός, δικαιώνεσαι. 

Αξίζει τελικά το ρίσκο για κάτι που αγαπάμε; 

Αυτό, θα στο απαντήσω με ερώτηση. Αξίζει η ζωή μας χωρίς κάτι που αγαπάμε;  

 

christianaconstantinou

 

Ανδρέας Χατζηπιερής: Ένας ταλαντούχος γραφίστας που δημιούργησε το δικό του brand

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Home