Μία μοναδική έκθεση για σπουδαίες γυναίκες από την Diane von Furstenberg

Μία μοναδική έκθεση για σπουδαίες γυναίκες από την Diane von Furstenberg

37 πολύχρωμα πορτρέτα σε μια έκθεση που υμνεί τις γυναίκες

Diane von Furstenberg exhibition
Η ιδέα ήρθε από την Diane von Furstenberg στο Λονδίνο το περασμένο φθινόπωρο. με την βοήθεια της καλλιτέχνιδας Ashley Longshore, η σχεδιάστρια προσπάθησε να ενώσει την κοινότητα της μόδας και της τέχνης μαζί.

Και το κατάφερε. Με μία μοναδική έκθεση που αποτίει φόρο τιμής σε μια σειρά γυναικών που άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη ιστορία. Τριάντα εφτά σπουδαίες προσωπικότητες γυναικών και τα πολύχρωμα πορτρέτα τους τιμούν την επιρροή των γυναικών αυτών, γέμισαν το χώρο της μπουτίκ της στην Washington Street.  

Τα πορτρέτα ανήκουν σε πολύ αγαπημένες μας γυναίκες όπως οι Michelle Obama, Beyoncé, Cleopatra, Ruth Bader Ginsburg, Lady Gaga, Barbra Streisand, Jacqueline Kennedy, Frida Kahlo, Ross Diana, Malala Yousafzai, Oprah Winfrey και φυσικά η ίδια Diane von Furstenberg.

Diane von Furstenberg exhibition

Η Longshore είχε μόλις δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει τη σειρά των έργων ζωγραφικής και να τα παραδώσει για να ετοιμαστεί η έκθεση.

“Στην αρχική μας συνάντηση με τη Diane, ανέφερε μερικά ονόματα, όπως η Hedy Lamar και η Michelle Obama”, αποκαλύπτει η Longshore. “Η Diane και εγώ μέσα από μία σειρά ατέλειωτης μεταμεσονύχτιας ανταλλαγής e-mail καταλήξαμε σε αυτές τις 37 γυναίκες. Όταν ξεκινά η έρευνα για τις γυναίκες και το έργο τους είναι τόσο ενδιαφέρον που δεν μπορείς να σταματήσεις”.

Τη μοναδική συλλογή συμπληρώνουν και άλλες μοναδικές γυναίκες όπως οι Maya Angelou, Cher, Mother Teresa, Elizabeth Taylor, Rosa Parks, αλλά και η Barbie.

Η έκθεση DVF x Asley Longshore λαμβάνει χώρο στο κατάστημα της Furstenberg στην Washington Street και θα συνεχίσει μέχρι το Μάιο του 2019. Οι πίνακες είναι διαθέσιμοι προς πώληση.

 

Διάβασε επίσης: Η νέα συλλογή της Adidas είναι αφιερωμένη στο Game of Thrones

News

COMPETITIONS