Μόδα για την προστασία των ζώων από την Elisabetta Franchi

Μόδα για την προστασία των ζώων από την Elisabetta Franchi

Ίδρυμα για τα δικαιώματα των ζώων από την σχεδιάτρια

Elisabetta Franchi foundation
Ένα καινούργιο πρότζεκτ ετοίμασε η σχεδιάστρια Elisabetta Franchi, που έρχεται να αποδείξει την τεράστια αγάπη της για τα ζώα.

Η ιταλίδα σχεδιάστρια ίδρυσε το Elisabetta Franchi Foundation ως αποτέλεσμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει πάρει το brand της όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Θέλοντας μέσα από τις συλλογές της αλλά και τις καμπάνιες της να διαδώσει σημαντικά κοινωνικά μηνύματα και να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν, η ίδια κατάφερε να ξεχωρίσει για τη σημαντική κοινωνική συνεισφορά της και το σπουδαίο έργο της στον τομέα της προστασίας των ζώων, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στο Fur Free Retail Programme της LAV – σημαντική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων με έδρα την Ιταλία – το οποίο έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην καθιέρωση της faux γούνας την περίοδο 2012-2013.

elisabetta franchi animals

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορέσεις αληθινή γούνα για να ικανοποιήσεις απλά τη ματαιοδοξία σου», παραμένει το μόττο πίσω από τα project της γνωστής σχεδιάστρια, το οποίο εκφράζει ολόκληρη την κουλτούρα πίσω από το brand.

Στη συνέχεια, η Franchi χρηματοδότησε την κατασκευή και δημιουργία του Island Dog Village EF, μία όαση ασφάλειας, ένα καταφύγιο στην Κίνα, για σκυλάκια τα οποία έχουν υποφέρει από της βαρβαρότητες που λαμβάνουν χώρα στο Yulin Festival.

Μάλιστα, μέσα από το πρόγραμμα Dog Hospitality, η εταιρεία της ήταν η πρώτη στην Ιταλία η οποία άνοιξε την πόρτα της στα κατοικίδια των εργαζομένων της, καθώς μπορούν πια να φέρνουν τους τετράποδους φίλους τους μαζί τους στο γραφείο, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο και αποδοτικό περιβάλλον.

Το νέο ίδρυμα που δημιούργησε τώρα η σχεδιάστρια θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις δραστηριότητες υπό την αιγίδα του. Το πρώτο μεγάλο project που θα αναλάβει θα είναι η κατασκευή ενός καταφυγίου για ζώα στο Forli μέχρι το τέλος του 2019, για να προσφέρει στέγη και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτα και ταλαιπωρημένα σκυλιά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει σκοπό να επεκταθεί και στην Ασία, προσπαθώντας να πολεμήσει το Dog Meat Trade, αλλά και στη βόρεια Ιταλία, όπου θα δοθεί σημαντική οικονομική βοήθεια για να βοηθηθούν τα ζώα σε καταφύγια που υπολειτουργούν.

 

ΠΗΓΗ

News

COMPETITIONS